Lauantaina 3.7. kello 20.46 starttasi Volvo pihasta. Suunnaksi otettiin Pori. Matka sujui joutuisasti välillä pieniä pysähdyksiä tehden Kokkolaan asti. Kello oli noin kaksi yöllä. Sitten iski väsy ja laitettiin nukkumaan. Oli tajuttoman kuuma. Kokkolan ABC:n pihassa rekkojen välissä yritimme nukkua. Pari tuntia auton penkillä pyörittyämme jatkoimme urheasti matkaa. Olimme vasta puolessa välissä matkaa. Välillä oli pakko pysähdellä ottamaan vartin torkkuja tien laidassa. Lopulta 8.45 saavuimme Poriin. Olimme matkustaneet 12 tuntia autossa ja sen kyllä tunsi takalistossa. 

Vartti menikin sitten väsyneenä laittaa tarvittavat tavarat kasaan. Noin 9.10 olimme kehän laidalla. Koira häkkiin ja esittäjä vessaan. Siinä sitten vähän harjailin Milkaa ja bongasin Sarin kauempaa. Sinne mentiin ja olihan siellä muitakin tuttuja. Milkan väri oli yllätys, ei kuulemma ennen näin ruskeaksi muuttunutta mustaa olekaan nähty. Enkä minä ollut ennen nähnyt niin pientä portugeesia kuin Milkan siskolikka.

Ja sitten mentiinkin kehään. Milka oli tosi nätisti. Tuomari sai tutkia ja kopeloida ilman niiamisia ja peruutteluja. Liikkeet onnistui vaikka samassa kehässä juoksi muitakin. Niin ERInhän Milka sai ja oli samalla JUK1. Penni-sisko sai EHn ja oli JUK2. Paras narttu kehään mentiin vailla odotuksia. Ja ykköseksihän tuomari Milkan rankkasi! Elikkäs pikkutyttö sai kymmenen kuukauden iässä toisen SERTin! Tuli täysin puuntakaa. Lisäksi Milka oli vielä VSP. Kyllähän se mieltä lämmitti tavallista enemmän edellisen yön ajon jäljiltä. Kyllä se olisi harmittanut jos niin kaukaa olisi H haettu. Tuomari todella tykkäsi Milkasta.

Elena Ruskovaaran arvostelu: Tasapainoisesti rakentunut, ryhdikäs, reipas, erinomaisesti esitetty, mittasuhteiltaan oikea narttu. Hyvin lupaava pää & ilme. Tyypikäs kaula. Hyvä runko ja kulmaukset. Erittäin tyypillinen ryhdikäs liike. Hyvä häntä.

©Hannele Kettunen. VSP Gotcha Saturday Night Fever ROP Tajmadoran Palmeiro

©Hannele Kettunen. Tuosta näkee Milkan tämänhetkisen värin. Todella jännä muutos. Jos pigmentti olisi vielä ruskea, niin tuo väri olisi täydellinen. Jännä sitten nähdä minkävärinen Milka on aikuisena.

Sari patisti ilmoittamaan Voittajiin, ja tämä onkin nyt vakavasti harkinnassa. Oli kyllä todella mukava nähdä Saria ja Hannelea. :) Tuli taas opittua paljon lisää.

Porista sitten ajettiin sukuloimaan Somerolle pariksi päiväksi. Milkakin sai leikkiä Poppi-corgin kanssa. Harmi kun en kerennyt ottamaan kuvia kun ne leikki vesileikkejä pihalla :) Kotiin tultaessa ajettiin Virtojen(taivutetaan miten?) kautta. Käytiin Vipstoren tukussa ja ostettiin pyörällinen trimmauspöytä.

Tänään sitten käytiin Oulussa näyttäytymässä. Trimmauspöytä osoittautui heti tarpeelliseksi. En todellakaan olisi jaksanut kantaa yksin Milkan metallihäkkiä näyttelyalueelle. Menipä siihen vielä Peppi-serkun ja Pipsan häkitkin. Häkit saatiin pystytettyä varjoon. Koirilla, tai ainakaan Milkalla ei ollut kuumakaan. Trimmauspöytä osoitti taas hintansa väärtiksi, kun siinä sai koirat harjattua ja pidettyä ne vielä roskattomina kehään asti. 

Milkalle nyt ei kehästä tarttunut muuta kuin punainen ja keltainen nauha. Eli EH JUK3. Mutta sitäkin paremmin meni Pepillä. Peppi sai ERIn, oli JUK2 ja vielä PN3 ja sai varasertin. 

Saija Juutilaisen mielipide Milkasta: 10 kuukautta. Upean värinen juniori. Oikeat mittasuhteet. Hyvä rungon tilavuus. Saa kauttaaltaan jäntevöityä. Miellyttävä nartun pää ja ilme. Hyvä kaula. Riittävä raajaluusto. Saa tiivistyä edestä ja takaa. Hyvä karvanlaatu. Hyvä häntä. Liikkuu vielä kovin pentumaisesti. Hieno iloinen luonne.

Tuomari myös kehui upeaa ruskeaa väriä, joka oli niin upea että se piti mainita arvostelussa ensimmäisenä :D Milka taitaa olla nyt ihan oikeasti tekemässä sitä juoksua, mitään muuta syytä en tuolle löysyydelle keksi. Viikko sitten ei mitään puhettakaan jäntevyyden puuttesta, tai tiivistymisen tarpeesta. Tuomari sanoi sitten vielä erikseen että tulee tulevaisuudessa olemaan todella upea, kunhan vaan kehittyy ensin?? Minä kun toivoin että alkais pikkuhiljaa hidastamaan tuota kehittymistään...

Seuraava kerta ja toistaiseksi viimeinen kerta kehässä Milkalla on kahden viikon päästä Kemissä. Tikon omistaja vie ja esittää Milkan siellä, omistaja nimittäin viilettää kummisedän viisikymppissynttäreillä.