Eilen illalla tehtiin noutajaporukan kanssa jäljet metsään. Suurin osa osallistujista oli aloittelijoita, me mukaan lukien. Oon tehnyt itse viime kesänä pari kertaa n. 70 metrin suoran jäljen Aadalle. Nyt sitten saatiin asiantuntijalta ohjeet ja vinkkejä. Tehtiin Milkalle, Tiitulle ja Aadalle kaikille n. 100 metrin jälki yhdellä kulmalla. Milkalla oli ehkä vähän lyhyempi jälki ja helpommassa maastossa. 

Tänään sitten aamulla kahdeksalta mentiin ajamaan jäljet. Tiitu meni ensimmäisenä. Se meni jäljen hienosti tehden välillä siksakkia. Makuuseen ei oltu laitettu tarpeeksi merkkejä ja Tiitukaan ei sitä merkannut, joten se meni harmittavasti sitten ohi. Kaadolle tultaessa Tiitu otti rohkeasti sorkan suuhun ja kantoi sitä ylpeänä ympäriinsä.

Milkan kanssa mentiinkin sitten seuraavana. Milka merkkasi alun hienosti nuuskien ja varovasti kaapien kohtaa. Milka oli vähän epävarma hajusta, mutta kuitenkin kiinnostuneena eteni hitaasti ja tarkasti nuuskien. Makuulle asti piti kulkea vierellä tukena, mutta kun tultiin siihen ja Milka merkkasi sen, se lähti siksakkia tehden etenemään itsenäisesti jäljellä. Tiitu tosin alkoi kiljumaan autossa ja välillä Milka jäikin kuuntelemaan ääntä. Se kuitenkin pystyi taas keskittymään. Kaadolle tultaessa Milka nuuski sorkkaa kiinnostuneena. Meidän ohjaaja sanoi tuon epävarmuuden menevän iän piikkiin, ja minä olen samaa mieltä. Eihän tuolla tyttösellä ole ikääkään kuin 8,5 kk. Tämä kuitenkin lupaa hyvää tulevaisuudelle.

Aadasta sitten näkikin, että ennenkin on tullut haisteltua verijälkeä. Se merkkasi (kirjaimellisesti) alun ja lähti suoraan jäljen mukaisesti. Sillä oli haastavin jälki, eli siinä oli varrella risukkoa ja lätäkköjä. Risut se haisteli ja kiersi ne suoraan risujen toiselle puolelle takaisin jäljelle. Se merkitsi makuun ja jatkoi matkaa varmasti. Lätäköt se ylitti kuin vanha tekijä. Kaadolla se haisteli sorkkaa. Ohjaajan mukaan Aadan kanssa voidaan ehkä päästä jo kesän lopussa kokeisiin.

---

Viikolla Milka melkein avasi uimakauden. Käytiin Tikon ja omistajan kanssa rannalla. Milka oli kiinnostunut vedestä. Tiko juoksi viilentymään jokeen ja Milka juoksi perässä. Äkkiä se kuitenkin pysähtyi ja ihmetteli että mitä nyt. Samalla vauhdilla se juoksi rantaan. Jonkun ajan päästä se sitten meni Tikon kanssa uudestaan jokeen. Ja kyllä se rannassa muutenkin luttasi. Uimaan ei vielä mennyt, eikä kyllä ollut tarkoituskaan. Parin viikon päästä voi jo varmaan käyttää ihan tarkoituksella uimassa.