Lähdettiin tänään kello kuuden jälkeen aamulla kohti Kuusamoa. Varattiin ihan kunnolla aikaa eksymisvaaran vuoksi. Eipä me onnistuttu kuitenkaan eksymään ja oltiinkin perillä vähän jälkeen kymmenen. Onneksi meillä on häkki ja Milka sinne menee mielellään. Kehä kun olisi pitänyt alkaa yhden jälkeen, oli kello jo pitkästi päälle kahden kun me kehään päästiin. Kannatti kuitenkin odottaa, Pyhäjärven tulos toistui ja Milka oli toistamiseen ROP-pentu. :) Ja mikäs siinä odottaessa, aurinko paistoi koko päivän ja oli suht lämmin ilma. Tuomarina oli Hannele Jokisilta.

Arvostelu: Erittäin narttumainen kokonaisuus, päässä hyvät mittasuhteet, kuono saa täyttyä iän myötä. Tyypillinen kaula ja selkälinja. Sopivat kulmaukset. Keskivahva luusto. Hyvä runko. Tänään epämääräinen karvan väri. Hyvä luonne. Liikkuu hyvin.

Tuomarin ensimmäinen kommentti Milkasta oli, että mikä tämän väri on olevinaan ja onko rekistöröity mustaksi. Berneillä on kuulemma samanlaista. Eli Milkan karvojen latvat on punertavan ruskeat ja juuresta karvat on mustat. Pigmentti siis myös on musta, eli ihan se on geeneiltään musta. Ja olihan Milka pentunakin ihan mustan musta. Tammi-helmikuun vaihteessa se karva alkoi muuttumaan. Ensin se oli vain rinnasta on ruskea, mutta tällä hetkellä melkein jokapaikassa karvan päät on ruskeat. Ainoastaan päälaella ja häntätupsussa on kokomustaa karvaa. Tuosta kuvasta aika hyvin näkyy se karvan väri.

Ois kyllä kiva tietää mistä tuo karvan väri tulee. Onko vaikutusta shampoolla ja hoitoaineella? Aurinkoa en syytä, kun tuo väri on vaihtunut vaikka aurinko ei ole liiemmin paistanut (pohjoisen talvi). Mustan koiran shampoota ja kosteuttavaa hoitoainetta on käytetty. Oma veikkaus on, että shampoo liian puhdistavaa ja hoitoaine ei ole tarpeeksi hoitavaa. Toisaalta häntätupsuun en ole tainnut laittaa koskaan hoitsikkaa ja se on silti musta? Tosin tuskinpa tuota karvaa enää mustaksi saa muuten kuin leikkaamalla pois tai sitten kun alkaa vaihtamaan pentukarvaa pois.